Стојан Поповски

Од своја 6 годишна возраст почнувам со пливање каде во пионерска, кадетска и јуниорска конкуренција станувам шампион на Македонија. Од 2002-ра година професионално се бавам со триатлон и веќе 21 година сум натпреваривачки активен. Апсолутен шампион на Македонија 16 години последователно. 5 години во најдобрите 5 триатлонци на Балкан, единствен македонец со преку 130 триатлон стартови со европски и светски ранг. 4 европски, 4 светски првенства, преку 60 европски и светски купови како и две потенцијални олимписки кандидатури за Пекинг 2008 и Лондон 2012. Стипендист на Светската триатлон Федерација под капата на Интернационалниот Олимписки комитет и МОК пред ЛОИ Лондон 2012.

--

Since I was 6 years old, I started swimming, where I became the champion of Macedonia in pioneer, cadet and junior competitions. I have been professionally involved in triathlon since 2002 and have been competitively active for 21 years. Absolute champion of Macedonia for 16 consecutive years. 5 years in the top 5 triathletes in the Balkans, the only Macedonian with over 130 triathlon starts with European and world rank. 4 European, 4 World Championships, over 60 European and World Cups as well as two potential Olympic candidacies for Beijing 2008 and London 2012. Scholarship holder of the World Triathlon Federation under the umbrella of the International Olympic Committee and the IOC before LOI London 2012.

Оваа веб-страница користи колачиња за да осигури дека ќе добиете најдобро искуство на нашиот веб-сајт. Прочитајте повеќе